11u35

Beschuldigde moord Sara Laeremans opgenomen in ziekenhuis, proces week stilgelegd

Verbazing vanmorgen bij het begin van de tweede dag van het assisenproces over de moord op Sara Laeremans uit Geel. Want één van de drie verdachten zit niet meer in de beklaagdenbank. Inge M. is gisterenavond namelijk opgenomen in het ziekenhuis. Daar moet ze 7 dagen blijven. Daarop is vanmiddag beslist om het proces een week stil te leggen.

Niemand bleek op de hoogte van de opname van de vrouw, zelfs haar eigen advocaat reageerde vrijdag verbaasd. Ook de komende dagen zal ze het assisenproces niet bijwonen aangezien ze een medische ingreep moet ondergaan. De vrouw zal zeker 7 dagen opgenomen moeten blijven, waardoor ze niet meer op het proces aanwezig zal zijn. Tijdens de vorige procesdag bleek de vrouw al ondersteuning nodig te hebben en ging ze met een rollator.

Zowel het hof als de advocaten van de andere partijen reageerden ontevreden over de afwezigheid van één van de hoofdbeklaagden.

In eerste instantie leken alle partijen akkoord met het feit de advocaat de vrouw in de rechtszaal zou vertegenwoordigen. Maar later vroegen de beklaagde en haar advocaat om uitstel. Een assisenzaak is namelijk mondelijk en als ze er niet is, kan ze haar verhaal dus niet doen.

Daarop werd beslist om het proces een week uit te stellen, dan zou de vrouw voldoende hersteld moeten zijn. De eerstvolgende procesdag is maandag 21 juni.

Hoederecht

Inge M. (49) staat samen met haar echtgenoot Patrice M. (54) en zoon Gleen M. (29) terecht voor de moord op Sara Laeremans uit Geel. Het 21-jarige slachtoffer werd in oktober 2017 om het leven gebracht in haar appartement in het Brigandshof in het centrum van Geel.

De 3 verdachten, uit het West-Vlaamse Izegem, riskeren alle 3 levenslang. De moeder zou het brein achter de moord zijn, die door de vader en zijn zoon uitgevoerd werd. De reden voor de moord zou het hoederecht over de 2 kinderen die Glenn M. en Sara Laeremans samen hebben.

Enkele dagen voor de moord had de rechter het hoederecht aan Sara Laeremans toegekend. Glenn M. kreeg om de twee weken bezoekrecht. Maar dat konden die laatste en zijn ouders maar moeilijk verkroppen. Door Sara uit de weg te ruimen, hoopten ze de kinderen definitief bij zich te kunnen houden.

Inge M. ontkent de aantijgingen. Al gaf ze wel toe de feiten achteraf mee toegedekt te hebben.

Foto: slachtoffer Sara Laeremans