18u08

Bestuurder dodelijk ongeval krijgt 6 maanden met uitstel

Een 34-jarige man uit Peer is door de politierechtbank in Turnhout veroordeeld tot 6 maanden celstraf met uitstel en 6.800 euro boete, waarvan 3.200 euro met uitstel. Hij krijgt ook een rijverbod. De man stond terecht voor zijn betrokkenheid bij een ongeval op de Zuiderring in Mol waarbij zijn 25-jarige verloofde om het leven kwam. Ook de bestuurder van een betrokken kraanwagen werd veroordeeld.

In de nacht van 25 september 2021 reed de man met zijn bestelwagen op de Zuiderring in Mol. Zijn verloofde Serena zat naast hem op de passagiersstoel. De bestelwagen reed daarbij in op een kraanwagen die stilstond op de rechterrijstrook. De vrouw van 25 overleefde de klap niet. Een alcoholtest na het ongeval wees uit dat de bestuurder 2,18 promille in het bloed had. Hij reed ook te snel.

Ook bestuurder kraanwagen schuldig

Ook de 34-jarige bestuurder van de kraanwagen uit Westerlo stond terecht. Hij verloor een kist die op zijn aanhangwagen stond. Hij reed daarom achteruit op de Zuiderring tot aan de kist en parkeerde zijn kraanwagen op de rechterrijstrook in plaats van de pechstrook. Het is niet duidelijk of hij  het verplichte oranje zwaailicht aanzette. De man kreeg 4.800 euro boete, waarvan 3.200 euro met uitstel en 3 maanden rijverbod met uitstel. 

Foto: VRT