20u25

Bestuurder onder invloed van cannabis opnieuw tegen de lamp

Opnieuw heeft de politie van de zone Mechelen-Willebroek een 30-tal bestuurders betrapt die onder invloed aan het rijden waren. Bij die controles in Mechelen liep een jonge bestuurder opnieuw tegen de lamp. De hardleerse bestuurder reed onder invloed van cannabis en dat was lang niet de eerste keer. In september en begin november dit jaar kreeg hij ook al een pv wegens drugs in het verkeer.

Zonder rijbewijs met passagier

Nu reed hij zelfs rond zonder rijbewijs. Want eerder werd zijn rijbewijs op 6 november ingetrokken voor 15 dagen. De bestuurder heeft trouwens een voorlopig rijbewijs. Wat betekent dat hij in het weekend niet ’s nachts mag rondrijden, een L aan de achterruit moet hangen en geen passagiers mag vervoeren. De jongeman krijgt nu een nieuw rijverbod. De auto waarmee hij reed, niet eens zijn voertuig, werd getakeld en uit voorzorg gestald op de terreinen van de takeldienst voor een periode van 2 weken. 

Te veel gedronken, cocaïne en lachgas

De politie van de zone Mechelen-Willebroek betrapte bij de controles nog een andere bestuurder. Hij had 2,2 gram pro mille alcohol in zijn bloed en testte ook positief voor het gebruik van cocaïne. Zelfs voor beide inbreuken apart zou betrokkene zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden. 

Daarnaast trof de politie in zijn auto nog 2 grote flessen lachgas aan. Deze werden in beslag genomen. Aangezien ze los in het voertuig vervoerd werden, kreeg de bestuurder nog eens een extra boete van 275 euro wegens een inbreuk op de ADR-wetgeving. 

Ook kon de  politie vijf voertuigen betrappen waarvan de keuring reeds vervallen was tussen 1 maand en anderhalf jaar zelfs.