0u29

Bestuurder wil vluchten nadat hij positief blaast

Tijdens Wodca-controles afgelopen weekend in Mechelen en Willebroek is een bestuurder op de vlucht geslagen nadat hij positief had geblazen. De politie kon de man echter snel terug bij de lurven vatten. Na een speekseltest bleek hij ook drugs gebruikt te hebben.

In de auto had de man ook nog 3 passagiers, een overtreding van het samenscholingsverbod dat 's nachts geldt. Dat kwam hen alle 4 op een boete van 250 euro te staan. Eén van de passagiers had bovendien een opengedraaide fles lachgas tussen de benen. Dat leverde hem een GAS-boete op en de fles werd in beslag genomen. De bestuurder kreeg ook nog een boete van 275 omdat hij de fles niet volgens de regels vervoerde.

Dat was duidelijk allemaal niet naar de zin van de man, want hij gooide daarop zijn sigarettenpeuk voor de voeten van de agenten op de grond. Omdat hij weigerde om de peuk vervolgens weer op te rapen, kreeg hij er een nieuwe GAS-boete bovenop.

Spookrijder

De politie nam afgelopen weekend meer dan 1000 alcoholtests af tijdens Wodca-controles op verschillende plaatsen in Mechelen en Willebroek. 37 Bestuurders bleken daarbij positief. In totaal moesten 12 bestuurders hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

In Willebroek probeerde een bromfietser de controle op de Dendermondsesteenweg te ontlopen. Toen hij de agenten zag, maakte hij rechtsomkeer en begon over enkele honderden meters tegen het verkeer in te rijden. De politie kon hem  onderscheppen en al snel bleek waarom hij de agenten liever niet wilde tegenkomen. De man had meer dan een glaasje te veel op.

(Foto: themabeeld/archief)