0u18

Bestuurders tegen de lamp na controles in Mechelen-Willebroek

Politie van de zone politie Mechelen-Willebroek voerde afgelopen zaterdag overdag en ’s avonds controles uit op verschillende locaties en bij die controles liepen verschillende bestuurders tegen de lamp. Een bestuurder was dronken, had drugs genomen en vervoerde daarnaast nog 2 flessen lachgas. Het was niet de eerste keer dat de man werd betrapt want hij mocht enkel rijden met een voertuig dat is uitgerust met een alcoholslot.

Dronken, stoned en lachgas

Bij de controles werd een bestuurder tegengehouden. Hij had cocaïne gebruikt en daarnaast nog stevig gedronken en 1,5 gram pro mille alcohol in zijn bloed.  Hij moest normaal zijn rijbewijs ook inleveren maar hij had zijn rijbewijs niet op zak want dat lag nog op de politierechtbank. Bij verder nazicht door de politie bleek dat de politierechter een veroordeling had uitgesproken waarbij betrokkene enkel mocht rijden met een voertuig, uitgerust met een alcoholslot en dit voor een periode van 2 jaar dus tot september ‘22. In zijn auto was echter geen slot aangebracht.

Ook trof de politie verder nog 2 grote flessen lachgas aan. Deze werden in beslag genomen. De politie takelde daarop zijn auto weg. Betrokkene mocht zijn roes gaan uitslapen in een politiecel. 

Stomdronken

Een andere bestuurster moest haar rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen.  De vrouw was dronken en had maar liefst 2,6 gram pro mille alcohol in haar bloed.  Eind maart liep de vrouw ook al tegen de lamp voor dezelfde feiten.

Kinderen 

Een bestuurder werd geverbaliseerd omdat hij zijn 4 kinderen van 4, 5, 6 en 8 jaar los vervoerde in zijn auto.

In totaal werden 1027 ademtests afgenomen. 15 bestuurders testten positief: 14 wegens strafbare alcoholopname in verkeer en 1 wegens strafbare alcoholopname én drugs in verkeer tegelijkertijd.