15u03

Bestuurster onder invloed van drugs, kind op de achterbank

De politie van de zone Kempen Noord-Oost heeft een bestuurster betrapt die onder invloed achter het stuur zat. De vrouw testte positief op heroïne en cocaïne. Wat de feiten nog erger maakte, was dat er een jong kind op de achterbank van de auto zat. De vrouw werd tegengehouden tijdens een actie tegen drugstoerisme in Poppel.

De politie doet geregeld zo'n drugscontroles aan de grens met Nederland. Dit keer werden daarbij 5 lijnbussen en 11 auto's aan de kant gezet voor een grondige controle. 13 mensen kregen een proces-verbaal voor de invoer van drugs uit Nederland. De agenten vonden onder meer joints, hash, cannabis en heroïne. Dat werd allemaal in beslag genomen.

Behalve de drugs schreef de politie ook nog verschillende boetes uit voor verkeersovertredingen, bijvoorbeeld het niet dragen van de veiligheidsgordel. Op de bussen van De Lijn werden ook 15 zwartrijders betrapt. Aan de controle-acties werkten niet alleen agenten van de Lokale Politie mee. Er was ook een begeleider met een drugshond van de Federale Politie. En ook controleurs van De Lijn werkten mee aan de actie.

Foto: Facebook politie Kempen Noord-Oost