7u55

Bewoners betrappen inbrekers met spelconsole, daders later gearresteerd in Mechelen

De Mechelse politie kon dinsdagnamiddag twee inbrekers inrekenen aan het station in Nekkerspoel. Eerder op de dag had het duo ingebroken in een woning in de Kalverstraat. De bewoners zagen nog net een van de daders uit het raam springen met een spelconsole. De daders vluchtten te voet weg en een van de bewoners zet de achtervolging in. Tijdens de vlucht wordt de spelconsole door een verdachten weggegooid. Het slachtoffer, die echter de vlucht moet staken, kan de console recupereren.

Aanhouding van twee illegalen

Niet veel start de politie in de buurt met een onderzoek. Op basis van de persoonsbeschrijving en de camerabeelden van het stadsnetwerk kunnen de inspecteurs korte tijd later twee personen aantreffen, in het station van Nekkerspoel, die voldoen aan de beschrijving.

Het duo geeft een zenuwachtige indruk. De jongemannen van 19 en 21 jaar die illegaal in ons land verblijven, worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Het duo werd woensdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die de mannen heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis in Mechelen.

Foto:pexel