22u08

Bijna 4500 euro aan boetes voor zwaar verkeer

Zoals aangekondigd zal de politie deze week vrachtwagens extra controleren in de provincie Antwerpen. De controles zijn onder andere gericht op snelheid en het niet naleven van rust- en rijtijden. Ook bij zo’n controles zette politie Mechelen-Willebroek een aantal vrachtwagens aan de kant en schreef ze voor bijna zo’n 4500 euro aan boetes uit.

Een vrachtwagen met Franse nummerplaat werd aan de kant gezet omdat de bestuurder geen gebruik maakte van de richtingsaanwijzer. Bij controle bleek het voertuig uitgerust te zijn met zes richtingsaanwijzers maar slechts één bleek te werken. Ook één van de achterlichten was defect. De vrachtwagen was uitgerust met een tachograaf maar hij had het niet op een correcte manier gebruikt. Zodat het onmogelijk was om na te gaan of de bestuurder de rij- en rusttijden heeft gerespecteerd.

Een Frans uitzonderlijk transport week dan weer ten onrechte af van de verplicht te volgen reisweg. Het voertuig had geen begeleidingsvoertuigen en de bestuurder negeerde het verkeersverbod dat tussen 7 en 9 uur. De lading, een rupskraan, moest daar gestald blijven tot er een nieuwe vergunning was om terug op de reisweg te komen.

Een andere vrachtwagen was dan weer tot boven de wanden geladen met zand. Er werd geen enkel ladingzekeringssysteem aangebracht. Een andere lichte vrachtwagen stond geparkeerd op een autoweg. De bestuurder was vervoer voor rekening van derden aan het verrichten, terwijl er geen transportvergunning was afgeleverd.

Kortom de politie voor al die overtredingen een bedrag van 4.478 euro aan boetes uitschrijven.