4u39

Bijna volledige staf KV Mechelen test positief

Het coronavirus heeft KV Mechelen steeds meer in z'n greep. Bij een nieuwe testronde blijkt dat zowat de hele sportieve staf van de club besmet is met het virus en zitten in quarantaine. Enkel hoofdtrainer Wouter Vrancken (foto), de keepertrainer en een kinesist zijn (voorlopig) niet besmet. Bij de spelers legde Siemen Voet voor de tweede keer een positieve test af.

De dug-out van Malinwa zal morgen dus wat leger zijn tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge. Assistenten Fred Vanderbiest en Kevin Van Dessel, de conditietrainer en video-analist testten nu ook positief. Eerder bleken ook al de teammanager en 2 andere kinesisten al besmet met Covid-19. Technisch directeur Tom Caluwé en algemeen directeur Frank Lagast legden ook een positieve test af, net als een administratief medewerker. Zij moeten uiteraard allemaal in quarantaine.

Geen uitstel, Voet voor tweede keer positief

De club zoekt uit wie Vrancken morgen kan bijstaan langs de lijn in de match tegen Club Brugge. Want die zal wel gespeeld worden. Om uitstel te vragen moeten minstens 7 spelers besmet zijn. En dat is gelukkig niet het geval. Twee spelers hebben het virus. Naast de eerder al positieve test van Joachim Van Damme, blijkt nu ook Siemen Voet Covid-19 te hebben. Opvallend, want Voet testte eerder al eens positief, maar bleek bij die vorige besmetting niet genoeg antilichamen te hebben aangemaakt.