13u18

Bike to Work Day: Medewerkers Eneco uit Mechelen fietsen samen 750 km

De medewerkers van de Mechelse zetel van Eneco lieten vandaag, voor Bike to Work Day, hun auto in de garage staan. In totaal kwamen er 26 medewerkers met de fiets, die samen zo’n 750 kilometer aflegden. Een van hen kwam zelfs uit Zoutleeuw, dat zo’n 60 kilometer van Mechelen ligt. De medewerkers legden de fietstocht af onder het motto: “Van A naar B zonder CO2”, een slogan die ook op hun fluohesjes gedrukt staat. Bij aankomst in Mechelen worden de fietsers getrakteerd op een gezellig ontbijt én een gratis fietsonderhoud door de mensen van het Fietsatelier.

De fietsactie past binnen de visie van groene stroomleverancier Eneco, die met zijn One Planet Plan tegen 2035 klimaatneutraal wil zijn. Eneco moedigt zijn medewerkers dus aan om op een duurzame manier naar het werk te komen. Zo lanceert het bedrijf in het najaar een mobiliteitsbudget waarmee de medewerkers, afhankelijk van het budget, kunnen kiezen voor een wagen, leasefiets of een abonnement op het openbare vervoer of een deelwagen.

Daarnaast staan er ook 15 elektrische en 2 gewone fietsen ter beschikking op de Mechelse vestiging. Die kunnen de medewerkers gebruiken als ze in het centrum moeten zijn voor een professionele afspraak.