16u46

BMW in beslag genomen voor straatracen en gevaarlijk rijgedrag

Nog in Mechelen moest de politie zaterdag een auto in beslag nemen van een bestuurder die zich schuldig maakte aan straatracen en gevaarlijk rijgedrag.

Al 9 keer betrapt door politie

De man trok de aandacht van een politiepatrouille op de  Liersesteenweg richting Sint-Katelijne-Waver. Ter hoogte van de Oude Liersebaan maakte de bestuurder, met piepende banden, rechtsomkeer. De chauffeur reed opnieuw aan hoge snelheid, richting Mechelen. De dolle rit ging verder aan het jeugdcomplex van KV Mechelen. Daar stak een groep kinderen de straat over. Zonder zijn snelheid te matigen laveert de chauffeur met bruuske rijbewegingen tussen de groep kinderen en een geparkeerd voertuig. Zelfs een aantal kinderen moesten wegspringen voor de snelheidsduivel.

Even later kon de politie de 38-jarige chauffeur uit Mechelen tegenhouden. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.Blijkbaar was de bestuurder niet aan zijn proefstuk toe en staat hij bekend voor gevaarlijk rijgedrag en straatracen.

De bestuurder werd dit jaar zelfs al negen keer geverbaliseerd voor een snelheidsovertreding. Zijn voertuig werd in beslag genomen en hij zal zich mogen verantwoorden voor zijn onverantwoord rijgedrag.