12u54

Boetes na controle lading koffiekoeken en taart

Een bestuurder van een lichte vrachtwagen kreeg een gepeperde rekening gepresenteerd van de politie Mechelen-Willebroek. Het voertuig was geladen met een grote lading koffiekoeken maar de papieren bleken niet in orde te zijn. Zo was de onderneming niet gemachtigd om transport voor derden uit te voeren. De bestuurder moet hiervoor een boete van 1.500 euro betalen.

Teveel taart

Een andere bestuurder vervoerde dan weer quiches, taarten en andere zoetigheden. Bij controle bleek het voertuig echter 202 kg overladen of 6%. Nochtans was al op 9 van de 11 voorziene plaatsen een deel van de lading geleverd. Daarom werd een andere chauffeur opgeroepen om het overtollige gewicht over te laden. De chauffeur moest voor deze overtreding 400 euro cash neer tellen.

Nog een derde bestuurder van een lichte vrachtwagen werd geverbaliseerd omdat het voertuig dat hij bestuurde eveneens overladen was. Hij kreeg hiervoor een boete van 400 euro die hij cash betaalde. Ook moest het overgewicht afgeladen worden en werd het schouwingsbewijs ingehouden. Voor elk nieuw vervoer moet de vrachtwagen eerst terug naar de schouwing.