23u47

Brandweer van de post Mechelen staakt woensdag, vakbond kaart wanbeleid aan

In Mechelen voerde liberale vakbond gisteren actie aan de brandweerkazerne van de post Mechelen. Voor de brandweerkazerne in Mechelen hadden vakbondsleden in grote, rode letters 'wanbeleid' aangebracht. Daarmee hoopten de actievoerders dat de helikopter die beelden van het WK wielrennen ook de kazerne in beeld bracht. Komende woensdag volgt er nog een 72-urenstaking.

Protest tegen beleidsplan

Het protest draait om het nieuwe beleidsplan voor 2020-2025. De zoneleiding wil op korte termijn de bezetting in de brandweerkazerne in Mechelen terugbrengen. De brandweermannen die daar worden weggehaald, zouden dan hun shiften moeten  in Lier, Heist-op-den-Berg, Boom en Puurs, de 4 andere brandweerposten in de brandweerzone Rivierenland. Daarnaast beschikken de brandweermannen van de post Mechelen beschikken ook niet over een brevet ambulancier. 

Komende woensdag plant de brandweer er nog een 72-urenstaking. Die gaat  woensdagochtend om 8.00 uur van. De zonecommandant betreurt intussen de actie en zegt dat de gesprekken nog lopen.