19u12

Brandweer zone Kempen organiseert in oktober “Start to Brandweer”-sessies

Brandweer zone Kempen maakt zich naar goede gewoonte op voor haar rekruteringscampagne voor vrijwillige brandweerlui. Jaarlijks worden er zo’n 24 betaalde vrijwilligers binnen zone Kempen gerekruteerd. De procedure om brandweerman of –vrouw te worden mag je echter niet onderschatten. Om een correct beeld te schetsen van de precieze jobinhoud en de procedure houdt Brandweer zone Kempen op 1, 22 en 23 oktober “Start to Brandweer”-sessies in de kazernes van Balen, Herenthout en Grobbendonk.

Ben jij die perfect fit?

Ben je 18 jaar of ouder en woon je in de Kempen op maximaal 8 km van één van de kazernes van Mol, Westerlo, Herenthout, Herentals, Grobbendonk, Balen of Geel en wil je vrijwillig brandweer worden? Dan start alles met het behalen van het federaal geschiktheidsattest (FGA) vooraleer je kan solliciteren bij de brandweer.

Ontdek wat de FGA inhoudt tijdens de “Start to Brandweer”-sessies

De meeste FGA-proeven kan je thuis trainen en oefenen. Maar voor sommige testen heb je extra materiaal nodig. Tijdens een “Start to Brandweer”-sessie kan je net die oefeningen trainen en uitproberen – denk hierbij concreet aan het beklimmen van een 30 meter hoge ladder op een brandweerwagen, een houtbewerkingsoefening, een loodgieterij- of elektriciteitsopdracht vervullen tegen de klok. Brandweer zone Kempen staat tijdens deze sessies ook klaar met nuttige info en weetjes. Zo kan je je goed geïnformeerd inschrijven voor het behalen van een federaal geschiktheidsattest in een provinciale brandweerschool. Het attest behaal je in één dag.
“Start to Brandweer” – Praktisch

De “Start to Brandweer”-sessies gaan door op:
• Zaterdag 1/10: 13.00 – 16.00 uur – Brandweerkazerne Balen – Vredelaan 2
• Zaterdag 22/10: 13.00 – 16.00 uur – Brandweerkazerne Herenthout – Bouwelse Steenweg 8
• Zondag 23/10: 9.00 – 12.00 uur – Brandweerkazerne Grobbendonk – Vaartkom 3

Meer info op https://kempen.hulpverleningszone.be/ en https://www.ikwordbrandweer.be/