0u55

Brandweerzone Rivierenland zoekt vrijwilligers

De brandweerzone Rivierenland is op zoek naar vrijwillige brandweermannen (m/v/x). Daarvoor gaat de brandweer kennismakingsdagen organiseren, onder meer in de kazerne van Heist-op-den-Berg, Puurs, Lier en Willebroek. Kandidaten krijgen er een woordje uitleg over de selectieprocedure en over wat brandweerman-zijn juist inhoudt.

Ervaren en beginnende brandweermannen komen er ook getuigen. Want brandweerman worden vraagt best wat toewijding, maar je krijgt er ook een hele brandweerfamilie en heel wat appreciatie voor in de plaats. Dat beaamt brandweerman Steven De Bondt, brandweerman in post Sint-Amands: “De brandweer is geen one man show. Het klinkt cliché maar het is zo: wij zijn een team, één familie.”

Wendy De Bondt staat al 22 jaar haar mannetje in brandweerpost Willebroek. “Het is een verslaving. De drang van erbij te willen zijn als er een interventie is, als er mensen in nood zijn. Omdat je weet dat je in veel gevallen het verschil kan uitmaken, omdat je weet dat je mensen hun pijn kan verzachten door de dingen die je doet op interventie.

De kennismakingsdagen vinden einde deze maand en begin oktober plaats in onder meer Lier, Heist-op-den-Berg, Mechelen en Willebroek. Alle info kan je terugvinden op de website van de brandweerzone.