18u24

Buurtbewoners Krakelaarsveld betrappen twee inbrekers

In Herentals konden twee buurtbewoners twee inbrekers tegenhouden. Vrijdagavond om 18.30 uur merkten bewoners van Krakelaarsveld twee personen op die zich verdacht gedroegen aan een woning. Eén van hen belde aan en wanneer er niemand opendeed, gingen ze de tuin in. Een buur merkte het verdachte duo op waarop ze het op een lopen zette. Buurtbewoners zetten de achtervolging in en konden zelf de verdachten tegenhouden.

De politie, die ondertussen verwittigd werd, kwam onmiddellijk ter plaatse en arresteerde de twee verdachten. Eén van hen had tijdens zijn vlucht werktuigen weggegooid. De politie nam ze in beslag voor onderzoek. De politie activeerde het buurtinformatienetwerk om meer info te bekomen en na te gaan of de verdachten nog op andere plaatsen toesloegen. 

De verdachten, één met Franse en één met Belgische nationaliteit, werden zaterdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Mechelen die hen verder aanhield. Rechercheurs van lokale politie Neteland voeren intussen verder onderzoek naar de verdachten.