15u01

Buurtbewoners Rashoevewijk engageren zich in buurtinformatienetwerk

Heist-op-den-Berg heeft er een buurtinformatienetwerk (BIN) bij. De burgemeester, politie en BIN-verantwoordelijke hebben het charter voor het BIN Rashoevewijk ondertekend. Het doel van zo’n BIN is om de veiligheid in de buurt te verhogen door een samenwerking tussen buurtbewoners en politie.

Bewoners die verdachte gedragingen of een verdachte situatie zien, verwittigen onmiddellijk de politie via het nummer 101.  De politie gaat vervolgens na wat er aan de hand is en/of verspreidt een BIN-bericht via de telefoon. Hierdoor is er een wederzijdse uitwisseling van informatie tussen buurtbewoners en politie. Deze informatie bestaat zowel uit preventieve tips als uit nuttige operationele informatie. 

In de Rashoevewijk hebben de bewoners van 56 van de 200 woningen zich al geëngageerd om lid te worden van het buurtinformatienetwerk. Lid worden kan nog steeds via de BIN-coördinator Kathrine Plancke. Toetreden moedigt niet alleen de waakzaamheid en opmerkzaamheid in de buurt aan, maar heeft ook een preventieve werking. 

Foto: Politiezone Heist