19u23

BV's steunen inzamelactie Dierenbescherming Mechelen

2020 moest voor de Dierenbescherming Mechelen een feestjaar zijn ter ere van hun 75-jarig bestaan, maar door corona werden tal van activiteiten afgelast. Om het jubileumjaar toch mooi af te sluiten lanceert de Dierenbescherming Mechelen nu een originele inzamelactie met steun van bekende Vlamingen.

In een reeks filmpjes vertellen bekende Vlamingen aan hun huisdieren een waargebeurd verhaal uit het opvangcentrum met een oproep om hen te steunen. 

Zo vertelt muzikant Kris De Smet van De Nieuwe Snaar in de eerste aflevering over kat Mayo, die vast kwam te zitten in de braamstruiken. In de filmpjes werken ze met tekenfilmfiguurtjes, zodat het voor jong en oud leuk en interessant is om naar te kijken.

De Dierenbescherming wil zo coronaproof de aandacht trekken en geld inzamelen nu heel wat evenementen noodgedwongen werden geannuleerd. Dierenvrienden kunnen de Dierenbescherming Mechelen bezoeken op werelddierendag op 4 oktober. Door corona moet er wel op voorhand ingeschreven worden via een link op de website van dierenwelzijn van de stad Mechelen.

(Foto: Youtube/Dierenbescherming Mechelen)