16u37

Café De Mèt sluit de deuren: "Horeca Arendonk bloedt dood"

Café De Mèt, vlak aan de markt in Arendonk, doet de boeken toe. Het café zou zelfs geen sluitingsdatum aankondigen, maar gewoon dicht blijven. De Mèt is ideaal gelegen in het centrum van Arendonk, en trok over het algemeen heel wat volk aan, zowel jong als oud. Ook bij mooi weer zat het terras vaak goed vol. De reden voor de sluiting is voorlopig niet bekend.

Met het faillissement van café De Mèt in Arendonk is er alweer een horecazaak die verdwijnt in de gemeente. Een negatieve trend die moeilijk te stoppen is. Net zoals in veel gemeenten is het voor horecauitbaters moeilijk om het hoofd boven water te houden, de redenen daarvoor zijn volgens hen onder meer de energieprijzen, de hoge huurprijzen en dat in combinatie met klanten die niet al te veel geld willen uitgeven.

"Horeca in Arendonk bloedt dood"

Na een rondvraag van RTV in de horecazaken in Arendonk blijkt dat het horecaleven er op een laag pitje staat. “De horeca in Arendonk bloedt dood”, klinkt er zelfs. 

Ook burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA) geeft toe dat het qua beleving in Arendonk wel wat meer zou mogen zijn. De gemeente probeert nieuwe horeca-initiatieven dan ook te stimuleren. Zo moet er bij nieuwe bouwvergunningen voor appartementen ook ruimte voorzien worden voor de horeca. 

Bovendien is in Arendonk de coronaregeling nog van kracht met betrekking tot de terrassen. Dat wil zeggen dat het voor horecazaken nog steeds gratis is om hun terrassen uit te breiden. Ten slotte geeft de gemeente aan zich in te houden om initiatieven te organiseren waar drank geserveerd wordt, om het volk toch maar richting de horecazaken te sturen.

insluiten