11u57

Chaletpark Fauwater kan weer open na corona-alarm

Chaletpark Fauwater in Kasterlee is opnieuw open. Burgemeester Ward Kennes plaatste de camping afgelopen week in lockdown omdat er een corona-uitbraak was. Alle chalets gingen in quarantaine en de meer dan 230 bewoners werden getest.

In het park verblijven veel Oost-Europese arbeiders. De meeste van hen gingen tijdens de kerstvakantie naar hun familie. Maar bij hun terugkomst bleken 16 van hen positief op Covid-19.

Het gemeentebestuur aarzelde niet en nam dus onmiddellijk ingrijpende maatregelen om te voorkomen dat het virus zich nog verder zou verspreiden. Na een grondige testing bleken nog 2 andere bewoners ook besmet. Maar alle andere testten negatief.

Omdat de besmettingen beperkt blijven tot 8 chalets, blijven alleen die nog gesloten en blijven die bewoners nog in strikte isolatie. De bewoners van de 71 andere chalets mogen opnieuw buiten. Burgemeester Ward Kennes is blij dat alle betrokken partijen goed hebben samengewerkt. En dat ze zo de situatie snel onder controle hebben gekregen.

 

Foto: archief