10u42

Commotie over indeling dinsdagmarkt: "We willen onze vaste plaats terug"

Het marktcomité van de dinsdagmarkt in Geel en het stadsbestuur zitten volgende week samen over de commotie over de indeling van de wekelijkse markt. Enkele marktkramers namen een advocaat onder de arm, omdat ze hun vaste standplaats van voor corona terug eisen. Tijdens de pandemie stonden er minder kramen en werd de indeling herschikt. Bevoegd schepen Tom Corstjens laat intussen weten dat er op korte termijn sowieso een andere opstelling komt.

Drie marktkramers eisen na de inkrimping en herschikking van de wekelijkse markt tijdens corona hun vaste standplaats terug. Maar krijgen al maanden geen gehoor bij de stad, zeggen ze. Tijdens corona stonden er minder kramen en werd de indeling aangepast om toch nog een gezellige markt te hebben. Sommige kramen kregen dus een andere plaats toegewezen. Maar nu iedereen is teruggekeerd, willen de betrokken standhouders weer hun oude plaats terug, want de klanten zijn dat zo gewoon.

De betrokken marktkramers hebben een advocaat onder de arm genomen en een klacht ingediend bij het Agentschap Binnenlands Bestuur. Volgende week maandag is er een overleg, midden september zijn alle marktkramers uitgenodigd op een infomoment. En de indeling verandert binnenkort sowieso. De stad gaat de Havermarkt heraanleggen en wil de extra zomerterrassen op het Marktplein zelf langer laten staan. Dus moet er sowieso een herschikking komen.