20u50

Containerparkdieven op heterdaad betrapt in Mechelen

In Mechelen kon de politie 3 Poolse mannen oppakken. De verdachten waren betrokken bij de inbraak in een containerpark in de Blarenberglaan. Het drietal dat illegaal in ons land verbleef, werd opgesloten in gevangenis.

Camerabeelden en zoekactie

Afgelopen woensdagavond kreeg de politie melding van een inbraak in het containerpark. Op camerabeelden zag de politie dat er meerdere personen zich in het park bevonden. Bij de ingang van het containerpark trof de politie een auto met Poolse nummerplaat aan. Enkele mannen die zich in het park bevinden nemen bij aankomst van de politie de vlucht. Daarna gaan de speurders aan de slag met een hondengeleider en een drone-team van politiezone Klein-Brabant om de verdachten op te sporen.  

Niet veel later kon de politie de drie mannen op een aanpalend bedrijfsterrein oppakken. De drie mannen (29, 32 en 33 jaar) van Poolse nationaliteit worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.  Omdat het trio eveneens illegaal in ons land verblijft, wordt ook de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel ingelicht.  Het voertuig van de mannen wordt in beslag genomen. De drie mannen worden daarop voorgeleid bij de onderzoeksrechter die het drietal heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis. 

(Foto:archief)