16u13
De wereld vandaag

Controleactie zwaar vervoer: tien overtredingen

De lokale politie Mechelen-Willebroek deed gisteren opnieuw een controleactie op zwaar vervoer in Willebroek. 21 vrachtwagens werden aan een grondige controle onderworpen. Bij tien van hen werden er één of meerdere inbreuken vastgesteld. In totaal werd er voor 8.762 euro boetes uitgeschreven.

Drie chauffeurs reden met een rijbewijs dat niet meer geldig was en bij meerdere chauffeurs werden inbreuken op de rij- en rusttijden vastgesteld. Bij twee vrachtwagens was de keuring vervallen. 

Een tractor met aanhangwagen was geladen met grond tot boven de wanden, er werd geen enkele vorm van ladingzekering aangebracht en ook een lichte vrachtwagen was zodanig overladen met afvalhout dat de keuring werd ingetrokken. Zowel de MTM als beide assen waren overladen.

Eén chauffeur reed zonder geldige transportvergunning. Die was door de FOD Mobiliteit en Vervoer geschorst. De zaakvoerder was hiervan op de hoogte, maar had de vergunning niet ingeleverd. 

Tenslotte werd ook een personenauto getakeld. De eigenaar had er de nummerplaat van een ander type voertuig op bevestigd, wat misbruik van een nummerplaat is. Die werd in beslag genomen en wordt teruggestuurd naar DIV.