12u37

Coronacijfers klimmen toch opnieuw omhoog: totale stijging van zo’n 15%

De afgelopen dagen gingen de coronacijfers weer lichtjes de hoogte in, vooral dan in regio Rivierenland. In de Kempen staat de teller nu op 286, dat zijn er slechts 28 meer dan afgelopen vrijdag. In Rivierenland ligt die stijging iets hoger, daar rezen de cijfers van 227 naar 274.

Rivierenland

In regio Rivierenland ging het aantal nieuwe coronabesmettingen overal omhoog, behalve in Lier (22), Putte (13), Sint-Katelijne-Waver (12) en Puurs-Sint-Amands (15). In alle andere gemeenten werden er de afgelopen dagen weer meer positieve coronatesten afgelegd in vergelijking met vorige week. Vooral in Bonheiden, Bornem, Duffel en Nijlen was de stijging frappant. Zo verdubbelden de coronacijfers in Bonheiden (20) en Nijlen (16) en verdriedubbelden ze bijna in Duffel (19). In Bonheiden gingen de cijfers van 3 naar 15, wat wil zeggen dat het aantal nieuwe besmettingen vijf keer zo hoog ligt als afgelopen vrijdag. In Berlaar (8), Heist-op-den-berg (36) en Willebroek (19) kwamen er niet meer dan 5 nieuwe besmettingen bij. Ook in Mechelen blijft de stijging relatief zwak: van 63 naar 79.

Kempen

In de meerderheid van de Kempense gemeenten gingen de coronacijfers de afgelopen dagen omhoog, maar de stijgingen blijven zeer beperkt. Zo ging het aantal nieuwe coronabesmettingen in Mol (19), Olen (10) en Ravels (3) slechts met 1 besmetting omhoog, in Arendonk (9), Retie (6), Rijkevorsel (9) en Vorselaar (6) met 2 besmettingen, in Herentals (17) met 3 en in Lille (10) met 4 besmettingen. Enkel in Grobbendonk (16), Kasterlee (8) en Merksplas (10) stegen de cijfers sterk. In Grobbendonk en Kasterlee verdriedubbelden de cijfers (bijna) en in Merksplas verdubbelden ze. 

In Herenthout (7), Herselt (9) en Meerhout (6) bleven de cijfers stabiel en kwamen er dus evenveel nieuwe coronabesmettingen bij als afgelopen vrijdag. 

In alle andere gemeenten daalden de coronacijfers, al zijn het geen grote dalingen. Het aantal nieuwe coronabesmettingen ging namelijk maximaal met 6 besmettingen naar beneden. 

Ten slotte, in Baarle-Hertog, kwamen er de afgelopen dagen geen nieuwe coronabesmettingen bij.