11u52

Coronapas in de horeca: "Blij dat we open mogen blijven"

U heeft hem misschien zelf al moeten laten zien vandaag, uw coronapas. In alle horecazaken is de pas vanaf vandaag verplicht voor wie binnen een pint wil drinken of iets wil eten. De maatregel is opgelegd door de federale overheid en duurt tot zolang het aantal besmettingen weer afneemt. Wij stuurden onze reporter al vroeg op café in Hoogstraten.

Wie vandaag in Vlaanderen een café of restaurant binnen stapt en 16 jaar of ouder is, moet een covid-safe ticket laten zien. Het was dat of opnieuw een mondmasker dragen om het aantal besmettingen weer te doen afnemen. Uitbater Pierre van Café De Roma in Hoogstraten moet zelf ook terug een mondmasker dragen en vindt het oké zo. 

Wie buiten op het terras blijft, moet geen coronapas laten zien. Enkel wie het café of restaurant binnen gaat. De klanten hebben daar over het algemeen weinig moeite mee. Voor horecazaken die een wisselend clienteel hebben of jongerencafés zal de controle vermoedelijk een grotere inspanning vragen. Straks in  

Wie vandaag iets wou gaan drinken of een hapje wou eten op restaurant of café, moest zijn covid safe Ticket laten zien. Ook het horecapersoneel moest terug een mondmasker dragen.