10u45

Coronaterrassen zijn blijvertjes

Veel ‘uitgebreide’ coronaterrassen mogen ook deze winter blijven staan. Dat blijkt uit een navraag van GVA. In stad Mechelen mogen de uitgebreide terrassen tot eind maart volgend jaar blijven staan. Maar ook in Heist-op-den-Berg kregen horecauitbaters toestemming om de uitgebreide terrassen op parkeerplaatsen of het openbaar domein te behouden. In Turnhout moet nog beslist worden wat er na half- of eind oktober mag blijven staan.

In Lier mogen de terrassen tot eind oktober blijven staan, maar maandag werd beslist dat horeca-uitbaters deze winter uitzonderlijk hun zomerterras (niet verdubbeld, maar wel groter dan het normale winterterras) mogen houden en overkappen. 

Ook in Geel loopt de vergunning voor de uitgebreide terrassen eind oktober af. Bezoekers, handelaars als horecazaken bleken enthousiast over de terrasuitbreidingen en er wordt bekeken of die de volgende jaren een vervolg kunnen krijgen. Normaal moeten ook de zomerterrassen vanaf 16 november worden opgedoekt, maar Geel staat toe dat die tot 28 februari 2022 mogen blijven staan. De reden is onder meer dat de jaarlijkse kermis Palmenmarkt dit jaar een wintereditie krijgt en in december ook het evenement Geel Wintert gepland staat. 

In Puurs-Sint-Amands hebben niet zo veel horecazaken een ruimer terras gezet maar mogen de grotere terrassen ook na 1 oktober blijven bestaan. In Bornem bekeek de gemeenteraad eerder al een verlenging van de uitgebreide terrassen. Horecazaken die een tijdelijke uitbreiding van hun ­terras hebben, mogen die tot eind dit jaar mogen behouden. Ook Herentals moet nog een ­beslissing nemen over de winterterrassen.