17u05

Coronaveilig theater: naar verhalen luisteren op een bankje

OPENDOEK, de koepel van het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel, lanceert ‘Het bankje’, een podcast die in coronatijden theater tot bij het publiek brengt.

Het concept is eenvoudig: tijdens een wandeling of een fietstocht ga je op een bankje zitten in één van de deelnemende steden en gemeenten, je scant een QR-code met je smartphone en je kan luisteren naar de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.
 

Om dit zomerse coronaproof theaterproject te verwezenlijken, werden verschillende disciplines uit de amateurkunsten samengebracht: theatermakers en -acteurs, schrijvers en visueel-grafische vormgevers. Op één maand tijd hebben meer dan 100 amateurkunstenaars uit twintig luisterverhalen geschreven, ingespeeld en visueel verbeeld.
 

De podcast is te beluisteren van 15 juli tot 31 augustus in de deelnemende steden en gemeenten. In onze regio is dat in Balen, Berlaar, Geel, Kasterlee, Lier, Mechelen, Nijlen, Sint-Katelijne-Waver en Turnhout. Meer info op de website van Opendoek.