23u43

Crisisoverleg in Geel na stijging coronabesmettingen: "Haarden in gezinnen en bedrijven"

Al bijna de hele week komen er tot 20 coronabesmettingen bij per dag in Geel, het hoogste aantal in de regio en veel meer dan het gemiddelde van de voorbije weken. Volgens de eerstelijnszone gaat het enerzijds om gezinsbesmettingen maar er zijn ook enkele verspreide corona-haarden bij werknemers van bedrijven. Onder meer in het slachthuis Sopraco ligt een afdeling stil, nadat 13 personeelsleden positief hadden getest.

Maar Sopraco is niet het enige bedrijf dat getroffen is. Er zijn verschillende kleinere haarden in bedrijven in Geel en de buurgemeenten, waarvan het personeel in Geel woont. Met als gevolg: dagelijks tot 20 nieuwe besmettingen. 

Om ook alle risicocontacten van de besmette Gelenaars te kunnen testen is het triagecentrum aan domein Teunenberg dit weekend extra geopend, naast het testcentrum aan het ziekenhuis in Geel dat elk weekend open is. 

Er was vandaag en gisteren ook al crisisoverleg. Maar er is geen reden tot paniek, benadrukken de huisdokters en de burgemeester van Geel Vera Celis.