23u58

Daan Soete geselecteerd voor gemengde aflossing op WK veldrijden

Op 29 en 30 januari wordt in Fayetteville het WK veldrijden georganiseerd, maar op vrijdag 28 januari is er de eerste gemengde aflossing in het veld. Daan Soete uit Grobbendonk is één van de zes geselecteerde renners voor deze wedstrijd.

Bij de gemengde aflossing moeten drie mannen en drie vrouwen elk één ronde afwerken. In de aankomstzone moeten de renners een denkbeeldig stokje doorgeven door de volgende starter aan te tikken.

De ploeg is samengesteld zijn uit één mannelijke en één vrouwelijke prof en twee mannelijke en twee vrouwelijke jeugdrenners. Belangrijk is dat alle deelnemers ook aan de start staan van de individuele WK-veldritten in Fayetteville.

Bij zijn selectie spaart bondscoach Sven Vanthourenhout de grote kanonnen bij de mannen elite. Daan Soete is daardoor de uitverkorene. Bij de vrouwen elite krijgt Alicia Franck een ticket voor de gemengde aflossing. Zij krijgen het gezelschap van beloftes Niels Vandeputte en Kiona Crabbé en junioren Kenay De Moyer en Xaydee Van Sinaey.