17u11

Dader steekpartij in Berlaar is aangehouden

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft gisteravond de 44-jarige Kurt W. aangehouden die eerder op de dag z'n twee ouders aanviel met een mes. Z'n moeder van 67 en z'n vader van 73 zaten samen aan een tafel in een café aan het Stationsplein in Berlaar.

Rond 11 uur in de voormiddag stormde hun 44-jarige zoon de zaak binnen en viel hij z'n eigen moeder aan met een mes. Ze werd geraakt in de nek. De vader probeerde z'n zoon tegen te houden, waarbij hij zelf ook gewond raakte. De dader ging uiteindelijk naar buiten waar hij ter plaatse wachtte tot de politie hem kon arresteren. Ook daags voor het steekincident vertoonde de man al agressief gedrag in een ander café in Berlaar. 

De dader, Kurt W., heeft een verleden als kickboxer. Hij is nu aangehouden voor poging tot oudermoord. Hij gaf in het verhoor zelf toe dat hij z'n ouders wilde vermoorden. Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer. De toestand van zijn moeder is nog altijd zorgwekkend, ook de vader raakte gewond maar zijn toestand is stabiel.