23u30

Dan toch windmolen in Grobbendonk?

Energiebedrijf EDF Luminus heeft dan toch een vergunning gekregen voor een tweede windmolen in de zone Herentals-Industrie. In eerste instantie werd de aanvraag afgewezen, maar nu hebben ze dan toch een vergunning gekregen. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

Vorig jaar dienden EDF Luminus en Eneco Wind gelijktijdig een aanvraag in voor windmolens in de industriezone op de grens van Herentals, Herenthout en Grobbendonk. Eneco Wind diende een aanvraag in voor twee windmolens en kreeg meteen een vergunning. EDF Luminus vroeg drie windmolens aan, maar kreeg eerst slechts voor één windmolen een vergunning.

Oorspronkelijk kon EDF Luminus enkel een windmolen plaatsen naast de oprit naar de E313 in Herentals. Een vergunning voor de twee windmolens in Bouwelven in Grobbendonk kwam er nog niet. Maar nu heeft EDF Luminus dan toch een vergunning gekregen om één windmolen te plaatsen in Grobbendonk, degene die het dichtst bij de snelweg komt te staan.

Veel protest tegen windmolens

De plaatsing van de windmolens is een omstreden kwestie omdat heel wat buurtbewoners in beroep gaan tegen de plaatsing ervan. Voorlopig zijn de beroepen van tegenstanders van de windmolen in Grobbendonk ongegrond verklaard, maar ze hebben nog altijd de kans om een beroepsprocedure te starten bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Nog even afwachten of de windmolen er effectief gaat komen dus.