16u53

De Putter plant nieuw bos aan in Grasheide

De Putter, de plaatselijke afdeling van Natuurpunt in Putte, organiseert op zondag 13 november een grote bosaanplant in Grasheide. Natuurpunt heeft, met de financiële hulp van de gemeente Putte, gronden kunnen aankopen waarop bomen aangeplant zullen worden. Het nieuwe bos, dat de naam Schopbos krijgt, moet de biodiversiteit vergroten. Drie bedrijven komen sowieso helpen bij de bosaanplant, maar ook het grote publiek is meer dan welkom.

De actie van de Putter kadert mooi in het bosuitbreidingsplan van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. Ook de gemeente is verheugd over de boomaanplant, want zo wordt haar initiële doelstelling, om 10.000 extra bomen aan te planten tussen 2019 en 2024, ruimschoots overschreden.

Nieuw natuurreservaat

Bij de boomaanplant wordt er rekening gehouden met de standplaats en het type bodem. Zo worden er zowel grote soorten, als kleine bomen en struiken aangeplant. Op termijn is het de bedoeling om het gebied te laten erkennen als natuurreservaat, zodat de natuur sowieso behouden blijft. Daarnaast is het gebied via de Zandweg makkelijk bereikbaar en worden er wandelpaden aangelegd, zodat wandelaars ook hun weg vinden naar de nieuwe trekpleister.

13.000 boompjes

Dit najaar zullen vrijwilligers, bedrijven en leerlingen van de Vrije Basisschool in Grasheide nog extra bomen aanplanten. In totaal worden er zo ruim 13.000 boompjes aangeplant, goed voor meer dan zes hectare bos. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV