8u24

De toekomst van crypto

Cryptocurrency-investeerders waren gespannen toen 2022 aanbrak. De prijs van het leidende token Bitcoin was met 61% gestegen en Ethereum was met 409% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Maar de laatste enorme stijging in 2017 werd gevolgd door een slecht jaar in 2018, en de leidende munten begonnen in november 2021 een neerwaartse trend te vertonen. Het bleek dat het overwegend positieve marktmomentum van 2021 werd overweldigd door bearish trends in het voorjaar van 2022. De aandelenmarkt zakte in als gevolg van de stijgende inflatie, de Russische invasie van Oekraïne en andere macro-economische uitdagingen. Ziet de crypto toekomst er beter uit dan de huidige situatie? Lees snel verder!

Het is onmogelijk om precies te zeggen wat er in 2023 en daarna met de cryptocurrency-markt zal gebeuren. Er zijn nog steeds meer vragen dan antwoorden. Maar door enkele overkoepelende thema's van crypto in de gaten te houden, kun je betere investeringsbeslissingen nemen terwijl de markt zich blijft ontwikkelen.

Let vooral op een handvol cruciale details

  • Regelgeving in de VS en in het buitenland.
  • Massale acceptatie van cryptocurrency-betalingen.
  • Op de beurs verhandelde fondsen op basis van Bitcoin en andere digitale valuta.
  • Landen die Bitcoin (of andere digitale valuta) als wettig betaalmiddel gebruiken.

Naarmate deze problemen zich ontwikkelen en worden opgelost, zal de toekomst van de cryptocurrency-sector op lange termijn vorm krijgen. Het beeld kan tegen het einde van 2022 beginnen te kristalliseren als overheden en blockchain-ontwikkelaars hameren op hun cryptoplannen voor de lange termijn. Toch zal de reeks babystapjes, die al genomen werden met de creatie van Bitcoin in 2009, waarschijnlijk nog vele jaren doorgezet worden. De cryptomunten toekomst kan er dus wel mooi uitzien! 

In het beste geval voor 2023, en daarna, zouden toezichthouders over de hele wereld samen kunnen komen in een wereldwijd raamwerk voor cryptoregulering. Dat lijkt vandaag de dag echter onwaarschijnlijk, aangezien internationale opvattingen over crypto variëren van "Bitcoin is een officiële valuta", in El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek, tot "Crypto-transacties zijn illegaal", in China. Wereldwijde eenheid over deze kwestie lijkt op korte termijn onwaarschijnlijk, wat niet positief is voor de Bitcoin toekomst. 

De crypto-regelgeving gaat gelukkig wel vooruit op federaal niveau. De regering-Biden heeft een hooggekwalificeerd team samengesteld om het reguleringsproces voor cryptocurrency te sturen onder leiding van de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen en Gary Gensler, voorzitter van de Securities and Exchange Commission. Yellen volgt de sector al jaren, al is ze soms sceptisch. Gensler gaf in 2018 lessen over Bitcoin, blockchains en andere cryptocurrency-onderwerpen aan het Massachusetts Institute of Technology.

Met zeer deskundige mensen die de toon zetten voor toekomstige regelgeving, is er hoop dat er een werkbaar systeem kan worden ontwikkeld voor investeerders, consumenten, cryptocurrency-bedrijven en traditionele banken. Geïnformeerde toezichthouders zullen cruciale en betekenisvolle kwesties begrijpen, zoals de verschillen tussen een waardeopslagsysteem zoals Bitcoin en een geavanceerd grootboek met slimme contracten zoals Ethereum. Welke coins hebben een toekomst? Cryptomunten als Bitcoin en Ethereum zijn altijd geschikte opties! De Bitcoin toekomst ziet er immers best goed uit, wat ook geldt voor de crypto toekomst van onder meer Litecoin en Dogecoin.