12u24

De voordelen van het dragen van de juiste sportbeha

Een fantastische huid, een goede stofwisseling en een gezond lichaam en geest zijn enkele van de vele voordelen van een fitte en holistische levensstijl. Alles gezegd en gedaan, fit worden komt met zijn eigen reeks wegversperringen en stress voor vrouwen, vooral op de borst- en bh-afdeling. De zorg ligt in de unieke beweging van rennen, springen en andere activiteiten die ervoor zorgen dat je borsten in rigoureuze en vaak lukrake bewegingen bewegen. Bij sommige intensieve sporten kunnen je borsten wel twintig centimeter op en neer bewegen. Hierdoor worden de bindweefsels die je borsten ondersteunen onder druk gezet. Een goede sportbeha kan die beweging halveren, wat essentieel is om het borstweefsel te beschermen tegen beschadiging. 

Wil je een sportbeha kopen? Je bh maat bepalen is dan noodzakelijk, dit speelt een belangrijke rol bij het kopen van een beha. Als je de juiste sport bh koopt, ervaar je namelijk de volgende voordelen!

Ondersteuning tijdens hormonale veranderingen

BH-maten variëren van kleine AA-cups tot grotere 40HH, hierbij gaat het om een sport bh grote maten. De meeste meisjes zijn het erover eens dat pijnlijke borsten vervelend zijn tijdens de gevreesde PMS-dagen. Sportbeha's met hoge ondersteuning/hoge impact houden je borsten stevig vast en helpen de beweging en pijn die je tijdens die dagen ervaart te verminderen.

Krijg de juiste ondersteuning

Als je de juiste ondersteuning hebt, presteer je beter tijdens je training. Dit komt vooral omdat je je niet bewust bent van het schudden en comfortabel bent met een reeks bewegingen. Met de juiste sportbeha zit je borstwand op zijn plaats en blijft de algehele gezondheid van je borstweefsel behouden. Het dragen van een sport bh high support kan schade zoals verslapping op jonge leeftijd voorkomen.

Verbetert de sportprestaties

Als je van hardlopen of intensieve trainingen houdt, zoals circuittraining en gymnastiekoefeningen, dan zorgt de juiste sport bh ervoor dat je niet wordt afgeleid en je je kunt concentreren op de sportieve activiteit.

Temperatuur regulerend en ademend

Je borsten moeten ook ademen. Bij het kiezen van een sport bh, moet je ervoor zorgen dat het is gemaakt van ademende, zweet afvoerende stoffen. Sportbeha's van geschikt materiaal kunnen je borsten helpen ademen als de lichaamstemperatuur tijdens het sporten stijgt.

Vermindert ongemak tijdens het sporten

De positie van de riem, de strakheid en pasvorm van de borstband en de bedekking kunnen het ongemak tijdens verschillende oefeningen helpen verminderen. Het dragen van de juiste sportbeha zal waarschijnlijk een groot verschil maken. 

Inmiddels weet je wat de voordelen van het dragen van de juiste sportbeha zijn. Het is dan wel van belang dat het een nieuwer model is, het is geen goed idee om je vast te klampen aan een versleten sport bh. Daarom moet je weten wanneer je je sportbeha moet vervangen, wat nodig is in de onderstaande situaties:

  • Je borsten bewegen tijdens het sporten en de beha is niet zo ondersteunend als toen je hem voor het eerst kocht.
  • Er blijft een vieze geur hangen, zelfs nadat je hem hebt gewassen.