23u01

Deel van dak bedrijfshal stort in

In Turnhout, in het industrieterrein Veedijk, is in de vroege avond, rond kwart voor 6, een deel van het dak van een bedrijfshal ingestort. Dat gebeurde bij het transportbedrijf Van Rooijen.

Door de overvloedige regenval zou het water niet snel genoeg hebben kunnen wegvloeien. Daardoor zou er dan op een bepaald moment zoveel water op het platte dak hebben gestaan, dat de constructie het gewicht niet meer kon dragen.

Volgens de hulpdiensten zijn er geen technische mankementen vastgesteld en was alles in orde met het gebouw. Het ging dus gewoon om overmacht, het feit dat er uitzonderlijk veel water in zeer korte tijd viel. (lees verder onder foto)

 

Even paniek

Even was er wat paniek omdat er gevreesd werd dat er nog mensen in de bedrijfshal waren. Dat bleek achteraf ook effectief het geval. Nog 1 medewerker was aanwezig in het gebouw. Maar toen die het hoorde kraken, is hij naar buiten gevlucht.

Er vielen dan ook gelukkig geen gewonden. Voor de werking van het bedrijf zou de instorting geen problemen mogen opleveren. Van Rooijen heeft nog voldoende andere magazijnen om het probleem op te vangen.

Meer over het onweer:

Onweer zorgt op verschillende plaatsen voor wateroverlast

Dakbrand door blikseminslag