23u06

Dementievriendelijke wandeling speelt in op herinneringen en zintuigen

De stuurgroep Dementievriendelijk Lille, woonzorgcentrum Lindelo en Regionaal Expertisecentrum Tandem hebben een dementievriendelijke wandeling uitgestippeld in Gierle. De rolstoelvriendelijke wandeling speelt in op herinneringen en zintuigen van de deelnemers. Samen met hun wandelpartner kunnen personen met dementie genieten van de zalige plekjes die ze onderweg tegenkomen.

Bij de wandeling hoort een brochure. Daarin staan verschillende vragen die je helpen verhalen naar boven te laten komen. Je kan QR-codes scannen en zo liedjes van vroeger luisteren zoals ‘Margrietje’ van Louis Neefs. Het parcours van 1,8 km is bewegwijzerd met de herkenbare vergeet-mij-nietjes, hét symbool voor inzet voor een toekomst zonder dementie en de bewustwording over deze ziekte te vergroten.

De wandeling is elke dag vrij af te leggen. Ze vertrek aan de dagopvang voor ouderen (CADO) in Gierle. De brochure is te verkrijgen aan het onthaal in het gemeentehuis, in de CADO of in WZC Lindelo. Of online op www.lille.be/dementie.

Foto: Gemeente Lille