21u51

Dolle chauffeur zorgt voor opschudding op Grote Markt Turnhout

Een 37-jarige man heeft gisterenavond voor de nodige opschudding gezorgd op de Turnhoutse Grote Markt. De man scheurde gisterenavond rond 20u30 met zijn auto door de autovrije zone van de Grote Markt en draaide er met gierende banden enkele rondjes. De man is opgepakt. De politie vraagt aan iedereen die beelden heeft gemaakt van de feiten zich te melden. De beelden kunnen helpen bij het verdere onderzoek.

De man bracht tijdens zijn dollemansrit niet alleen de voetgangers op het verkeersvrije gedeelte van de Grote Markt in gevaar. Hij scheurde ook langs verschillende terrassen op het marktplein.

De bestuurder kan kort na de feiten al opgepakt worden, zijn auto werd in beslag genomen. De politie, het parket en ook burgemeester Paul Van Miert tillen bijzonder zwaar aan de feiten.

De politie roept de hulp in van getuigen. Iedereen die beelden heeft gemaakt van de feiten, wordt gevraagd om zich bij de politie te melden via opsporingen@politieregioturnhout.be. De beelden kunnen nuttig zijn in het verdere onderzoek.