12u22

Doodrijder Ian Goormans riskeert 33 maanden cel

De jongeman die anderhalf jaar geleden de 16-jarige Ian Goormans uit Vorselaar dood reed, riskeert 33 maanden cel. Ian Goormans werd in de nacht van 13 op 14 december 2019 door een wagen gegrepen en overleed aan zijn verwondingen. De bestuurder, een jongeman uit Grobbendonk was op het moment van de feiten onder invloed van drugs en had alleen maar een voorlopig rijbewijs. Hij pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf.

Voor de politierechtbank vorderde het openbaar ministerie vanmiddag uiteindelijk 33 maanden celstraf. 18 maanden omdat de bestuurder vluchtmisdrijf pleegde. En 15 maanden voor het rijden onder invloed en onopzettelijke doding, het ongeval op zich zeg maar. 

Daarnaast vroeg de aanklager ook 5 jaar rijverbod en ook 16.000 euro boete. Het openbaar ministerie besliste om de bestuurder niet te vervolgen voor schuldig verzuim.

In principe riskeerde de jongeman alles samen 4 jaar cel voor het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf. En dat is ook waar de nabestaanden en hun advocaten op rekenden. Maar de uiteindelijke vordering is dus 33 maanden.

insluiten