14u47

Doortocht Ginderbuiten vrijdag weer open

De doortocht in Mol Ginderbuiten (N103) gaat vrijdag opnieuw open voor alle verkeer. Woensdag heeft de aannemer een finale asfaltlaag aangebracht. Donderdag en vrijdag worden de belijning en fietssuggestiestroken geschilderd.

Na het opruimen van de werfzone en het weghalen van de signalisatie wordt Ginderbuiten (N103) in de loop van vrijdag officieel vrijgegeven en vervallen alle tijdelijke verkeersmaatregelen. Mogelijk zijn in de loop van de volgende weken nog kleine afwerkingskarweitjes aan de voetpaden mogelijk, al dan niet gekoppeld aan een snelheidsbeperking om de veiligheid voor de werfmedewerkers te garanderen. Om die redenen blijft de Wilgenstraat ook na vrijdag nog wat langer afgesloten, met uitzondering van bewoners. Zij kunnen hun woning wel bereiken.

Bergbezinkingsbekken

De komende weken en maanden wordt er verder gefocust op het bouwen van het bergbezinkingsbekken naast de barakken van Lichtstoet Rozenberg. Momenteel worden hiervoor de betonwanden aangemaakt. Bij hevige regenval buffert dit bekken de overvloed aan water zodat het huishoudelijk afvalwater van 4.000 gezinnen niet langer in de Nete terechtkomt. 

Foto: Gemeente Mol