7u08
woensdag 10 augustus
30°C
11 km

Dreigend tekort ziekenhuisbedden voor corona-patiënten in de Kempen

De ziekenhuizen van Geel, Herentals, Mol en Turnhout, die samen het Ziekenhuisnetwerk Kempen vormen, schalen hun capaciteit voor coronapatiënten op. "Deze capaciteitsuitbreiding is nodig omdat het aantal opgenomen coronapatiënten in de Kempen het aantal beschikbare bedden dreigt te overstijgen," schrijven de ziekenhuizen in een persbericht.

De uitbreiding van de capaciteit komt er op vraag van de overheid. Verspreid over de vier Kempense ziekenhuizen moeten er 22 bedden op intensieve en 132 andere bedden voorzien worden voor coronapatiënten. Tenminste als er voldoende personeel is om de patiënten te verzorgen. Zo goed als alle extra bedden werden vandaag voorzien, hetgeen ook nodig bleek.

Door het toenemend aantal coronapatiënten en de personeelsuitval moet elk ziekenhuis puzzelen om de continuïteit van zorg te garanderen, zegt het Ziekenhuisnetwerk Kempen. De ziekenhuizen moeten dan ook niet-dringende ingrepen en behandelingen uitstellen.

Dat zal de komende weken nog zeker het geval blijven. Patiënten van wie een afspraak uitgesteld wordt, worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht, laten de ziekenhuizen weten.

De ziekenhuizen raden, nu er zo'n hoge besmettingsgraad is, sterk aan om géén kinderen op bezoek te laten komen bij (kwetsbare) patiënten.

 

Foto: archiefbeeld