9u11

Drie broers riskeren tot 40 maanden cel voor gewelddadige aanval met hamer

Drie broers uit Beerse moesten voor de rechter verschijnen. Het drietal riskeert tot 40 maanden cel. De broers zitten al enkele maanden in de gevangenis na een geval van zwaar geweld. In de Veerpontstraat vielen de broers er hun ex-stiefvader aan met een hamer. De beklaagden hadden de man zwaar toegetakeld en voor dood achtergelaten.

Sprake van “zwarte magie”

De broers werden door hun eigen moeder tot het geweld aangezet. De vrouw liet hen haar brandwonden zien die ze op haar lichaam had. Volgens de vrouw had haar ex-man die via zwarte magie bij haar gezet. De broers zinden op wraak. 

Gemaskerde mannen

Op 1 mei deed een meisje de deur van het huis in de Veerpontstraat open en werd onaangenaam verrast door 3 gemaskerde mannen. Het meisje herkende onmiddellijk haar drie stiefbroers en vreesde gevaar. Ze liep de trap op om haar papa te waarschuwen. Ook haar grootmoeder werd gewekt. Eén van de broers gaf het slachtoffer, hun stiefpapa, zoveel klappen dat hij het bewustzijn verloor. Hun stiefvader lieten ze voor dood achter in een grote plas bloed.

Het slachtoffer werkte eerder als buschauffeur en zal nu nooit nog in staat zijn om zijn job uit te oefenen. 

Aanvankelijk ontkenden de broers na de feiten alle betrokkenheid. De jongste broer van de drie, (21), werd eerder al veroordeeld voor een diefstal met geweld en riskeert 40 maanden cel. Tegen zijn twee broers, van (34) en (27), werd een gevangenisstraf van 37 maanden gevorderd.