14u40

Drie jongeren betrapt met drugs bij controles voor school

De politie van de zone Neteland heeft woensdagochtend in de 5 gemeenten van de zone drugscontroles gehouden voor schooltijd. Daarbij werden 3 jongeren betrapt op het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis. De actie kwam er na klachten over druggebruik op gekende overlastplaatsen.

In het stadspark van Herentals werden jongeren betrapt die drugs op zak hadden. Een derde jongeling liep aan het kerkplein van Herentals tegen de lamp. "Tegen hen werd PV voor druggebruik opgesteld krijgen een opvolgingstraject aangeboden om hun verslaving aan te pakken", zegt de politie. De drugs werden in beslag genomen.

In totaal werden er 15 jongeren gefouilleerd, 1 voertuig doorzocht en 2 bromfietsen gecontroleerd. Naast het stadpark en het kerkplein in Herentals werd er vooral gecontroleerd aan de skateparken in de verschillende gemeenten van de zone. Die plekken staan als plaatsen waar er geregeld overlast is en jongeren samenkomen voor school. 

"De politie wil op die manier vermijden dat jongeren ongewild in contact komen met drugs", klinkt het. In de toekomst zullen er nog gelijkaardige controles volgen.