3u33

Drie sociale woonmaatschappijen Kempen-Midden fuseren in Woonboog

DE ARK, de Molse Bouwmaatschappij en het Sociaal VerhuurKantoor Noorderkempen fuseren in 2023 tot één nieuwe woonmaatschappij: Woonboog. Die zal actief zijn in 11 gemeenten in de regio Kempen-Midden.

De Vlaamse Regering wil het sociaal woonlandschap in Vlaanderen veranderen. De sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren slaan de handen in elkaar en vormen samen ‘de woonmaatschappij’. Zo zal er binnen elke gemeente slechts één woonmaatschappij actief zijn. Bedoeling is eenvoud en meer duidelijkheid creëren voor de huidige bewoners, de kandidaten en professionele partners (OCMW’s, gemeenten, projectontwikkelaars …). Voor de regio Kempen-Midden, met de gemeenten Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Kasterlee, Lille, Mol, Oud-Turnhout, Retie, Turnhout, Vosselaar, is dat Woonboog.

Woonboog zal zo’n 4700 woningen verhuren en bouwen en renoveren op maat van de doelgroepen. Je kan er ook een betaalbare woning kopen of intekenen op een voordelige Vlaamse Woonlening. Private eigenaars kunnen hun woning ook via Woonboog verhuren.

Foto: Woonboog