4u59

Drugshond Joppe heeft ook een neus voor… erectiepillen

Bij een huiszoeking die de Politie Regio Turnhout afgelopen week deed in het kader van een drugsonderzoek, konden ze opnieuw rekenen op de hulp van Joppe. Joppe is één van de vijf politiehonden bij de Politie Regio Turnhout. Maar in tegenstelling tot de vier andere honden die vooral als patrouillehond worden ingezet, is Joppe ook opgeleid om drugs en geld op te sporen.

Verstopt in een boek

Dat hij een neus heeft voor geld, bewees hij afgelopen woensdag nog maar eens tijdens een huiszoeking die werd uitgevoerd in het kader van een lopend onderzoek. In een groot en rommelig huis, stak Joppe even een 'pootje' toe. Nadat hij in een jas en een vuilnisbak in de woning al een kleine hoeveelheid drugs en wat knijpzakjes had gevonden, trok ook een grote boekenkast plots de aandacht van Joppe.

In die kast stonden tientallen boeken, althans daar leek het toch op. Want één van de boeken, bleek in werkelijkheid geen boek te zijn, maar een geldkoffertje dat was bedrukt met de cover van een boek. In het geldkoffertje troffen de speurders 600 euro cash geld aan... en opmerkelijk enkele 'erectiepillen'. Het geld werd, in het kader van het drugsonderzoek, in beslag genomen.

(foto:archief)