3u19

Drukke transferdagen bij KVC Westerlo

KVC Westerlo blijft zich roeren op de transfermarkt. De Kemphanen versterkten zich de afgelopen 24 uur namelijk met 3 spelers: Sékou Camara, Maxim De Cuyper en Jan Bernat. Alle drie zijn het versterkingen voor het middenveld.

Het was de afgelopen weken opvallend stil op transfervlak bij Westerlo. Maar dat was duidelijk stilte voor de storm. Want de afgelopen dagen lopen er heel wat nieuwe gezichten binnen in het Kuipke.

De nieuwste aanwinst is de 20-jarige Sékou Camara (foto boven). De Guinees is een verdedigende middenvelder die belofteninternational is voor zijn land. "We zien in Sékou een speler die in de toekomst nog enorm kan groeien en van grote waarde kan zijn voor onze club", klinkt het bij club. "Om hem te ondersteunen in zijn verdere ontwikkeling als voetballer, zullen we hem het komende seizoen uitlenen aan Houtvenne. Zo zullen we zijn progressie van dichtbij kunnen opvolgen."

Maandagavond werd ook de komst van een ander jong talent bekend gemaakt. Want Maxim De Cuyper (foto onder) wordt voor een jaartje gehuurd van Club Brugge. De 20-jarige De Cuyper kan vooral uit de voeten op de linkerflank, zowel achterin als op het middenveld. "Maxim doorliep zijn opleiding bij Club Brugge en mocht daar al meespelen bij de hoofdmacht in de Champions League wedstrijden tegen Manchester United. Vorig seizoen kwam hij 20 wedstrijden in actie voor Club NXT, waar hij goed was voor 5 doelpunten en 3 assists", aldus Westerlo.

Op het middenveld kan trainer Jonas De Roeck komend seizoen ook nog rekenen op Jan Bernat (foto onder). Want ook de Slovaak tekende een contract in het Kuipke. Bernat wordt gehuurd van MSK Zilina uit Slovakije. De club bedong wel een aankoopoptie.

"Ján is een Slovaakse aanvallende middenvelder die ook uitkomt als U21 international", klinkt het in het Kuipke. "Hij scoorde afgelopen donderdag nog een prachtig doelpunt tegen Apollon Limassol in de UEFA Europa Conference League. Met drie doelpunten in de heen- en terugronde van deze wedstrijd had hij een zeer groot aandeel in de kwalificatie van MSK Zilina voor de UEFA Europa Conference League."

Gisteren versterkten de Kemphanen zich ook nog met Mamoutou N'Diaye. Daarnaast kreeg ook de jonge doelman Jitse Vandermotten een profcontract.