8u28

Duivelse wederopstanding in tweede helft tegen Denemarken in Kopenhagen

In de 98ste seconde legde Denemarken de eerste helft van onze 2de partij op het EK in een beslissende plooi. De Denen stormden op de goal af en Poulsen scoorde na een blunder van Jason Denayer. Het was meteen duidelijk dat de Denen hun onfortuinlijke Eriksen wilden eren met schitterend voetbalspel. Vinnig en kwiek en afgestemd op de goed bestudeerde Duivels. Die konden geen weerwerk bieden op een paar mindere doelpogingen na. In de 10de minuut was er een eerbetoon met handgeklap voor Eriksen die in hetzelfde stadion bij de eerste match van de Denen tegen de Finnen een hartstilstand kreeg maar het intussen vrij goed stelt.

RTV volgt in Lier

De RTV-camera volgt de match en de sfeer in Lier op de Grote Markt en in de Eikelstraat waar de coronamaatregelen nageleefd worden. Veel sfeer was er bij die eerste helft onder deze omstandigheden niet. De Duivels telkens de pas afgesneden door de Denen die hun onverwachte verlies door de gebeurtenissen in hun eerste match tegen de Finnen willen rechtzetten.

De Russen wonnen woensdag al van Finland.

Daar is De Bruyne!

De bondscoach deed dan maar een beroep op onze sterspelers Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Axel Witsel in de tweede helft om het verschil maken.  En die lieten meteen hun klasse zien. De Bruyne schotelde Thorgan Hazard op heerlijke wijze de gelijkmaker aan.

De Denen waren nu de geslagen hond en probeerden nog wel maar de motor sputterde. De Duivels gingen verder op hun élan en hun spel werd meer en meer zelfzeker. De Bruyne rondde een prachtige aanval op en al even magistrale manier af om de Rode Duivels op voorsprong te brengen.

5 minuten voor het einde scoorden de Denen die zichzelf opnieuw vonden wel nog bijna de gelijkmaker maar de bal ging tegen de lat. Het bleef hard oppassen door de sterk gemotiveerde Denen die geen 2 verliespartijen wilden. De bal gaat nog eens over doel bij een afstandsschot en er word pas na afgesloten na een laatste doelpoging van de Denen.

De buit is binnen en de testing gebeurd voor nog sterkere tegenstanders verder in het tornooi.
 

Tijd voor een beheerst feestje in de Lierse binnenstad, morgen te bekijken in RTV Vandaag.