11u50

Duvel brengt legendarisch wielershirt opnieuw uit

Brouwerij Duvel Moortgat in Puurs-Sint-Amands viert dit jaar haar 150ste verjaardag. En dat wordt op allerlei manieren gevierd. Onder meer ook door een legendarisch wielershirt opnieuw uit te brengen: het Belgisch kamioenenshirt veldrijden van Jan Teugels, Breendonkenaar en dus buurman van de brouwerij.

Jan Teugels kroonde zich in januari 1979 tot Belgisch kampioen veldrijden door in het Limburgse Koersel niemand minder dan Roger De Vlaeminck te kloppen. “Ik herinner me die zondag nog alsof het gisteren was", vertelt Teugels 42 jaar na zijn zege. "Met mijn truitje en petje van Duvel begon ik vol goeie moed aan het kampioenschap. Dat truitje heeft me toen veel geluk gegeven. Het tempo van mijn rivalen – inclusief de onklopbare Roger De Vlaeminck – lag hoog. Er gebeurde wat niemand ooit had verwacht. Ik kwam als eerste over de meet. Dat gevoel is onbeschrijfbaar. Dat een inwoner van het kleine dorpje Breendonk al eerste zou eindigen, dat kon niet.”

Duvel Moortgat brengt het iconische wielertruitje in de Belgische driekleur – waarin Jan zijn koers won - opnieuw uit. Het shirt is te kopen in de webshop van Duvel.

Eerder bracht Duvel ook al de Duvel 6,66% uit om het 150-jarige bestaan van de brouwerij te vieren.