19u39

D&W Dessel stapt naar Raad van State tegen provinciale coronamaatregelen

De Desselse oppositiepartij D&W Dessel trekt naar de Raad van State om de vernietiging te vragen van de coronamaatregelen die woensdag van kracht werden in de hele provincie Antwerpen. De partij vindt het onterecht dat de Kempense gemeenten dezelfde verregaande maatregelen moeten ondergaan als de stad Antwerpen en de omliggende gemeenten.

Onder nationaal gemiddelde

Fractieleider Dirk Melis stelt dat er geen sprake is van een noodsituatie in de Kempen. De coronacijfers in de Kempen liggen onder het nationaal gemiddelde. “We vinden dan ook dat de gouverneur haar macht heeft misbruikt door alle gemeenten en steden in de provincie over dezelfde kam te scheren en in de plaats van de burgemeesters te treden, zegt hij. "Dit lijkt ons in overtreding met de provinciewet, die haar grondslag vindt in de grondwet. De imagoschade is enorm. Niet alleen de Antwerpse stad en de rand worden nu gemeden, maar ook in de Kempen valt het toeristisch en economisch leven stil.”
 

 

D&W vraagt ook een duidelijk omschreven protocol voor maatregelen die in verschillende fases van een nieuwe besmettingsgolf genomen kunnen worden.