18u08

Ecocentrum De Goren in Mol wordt vaccinatiecentrum

Het ecocentrum De Goren, aan de achterkant van het Zilvermeer in Mol, wordt een tijdelijk vaccinatiecentrum. Bij het begin van de coronacrisis was er al een testcentrum ingericht. Maar nu zullen 80-plussers er hun extra boosterprik kunnen gaan halen. Eerder was er voor de vaccinaties in de eerstelijnszone baldemore een grote tent gezet aan de kunstacademie in Mol. Maar die is intussen opgebroken om de basis-vaccinatiecampagne afgerond is.

Tijdelijke vaccinatiepunt, binnenkort vaccinatie door eerste lijn

80-plussers uit de gemeenten Balen, Dessel, Mol en Retie krijgen eerstdaags dus de uitnodigingen in de bus voor een tweede extra coronaprik. De prikken worden geplaatst in ecocentrum De Goren in Mol. Eerstelijnszone Baldemore richt hier tijdelijk een vaccinatiepunt. Achter de schermen is eerstelijnszone Baldemore in samenwerking met de huisartsen en de apothekers druk bezig om het vaccinatieproces te integreren in de zogeheten eerste lijn.

Maar zover het zo is, kunnen de 80-plussers in het ecocentrum terecht met maximum 4 vaccinatielijnen, bemand door een baliemedewerker, een arts en één tot vier verpleegkundigen. De extra coronaprik voor 80-plussers kwam te snel om deze vaccinaties al volledig door de eerste lijn te laten gebeuren.