17u55

Eén slachtoffer van onder het puin, zoektocht naar 8 vermisten

Er zouden 10 mensen onder het puin bedolven zijn. Eén persoon kon al bevrijd worden en is naar het ziekenhuis gebracht. De hulpdiensten zouden ook contact hebben met een bewoner die nog onder het puin ligt. Die persoon zou het relatief goed stellen en communiceert vlot met de hulpdiensten. Naar 8 andere mensen wordt nog gezocht onder meer via GSM-signalen. Er wordt ook een speurhond ingezet.

Eerder waren er berichten dat er onder de vermisten ook 4 kinderen waren. Maar die informatie klopt niet, zegt burgemeester Paul Van Miert. Want op het adres zouden geen kinderen staan ingeschreven.

Er is intussen ook gestart met puin ruimen. Dat gebeurt volgens de burgemeester erg voorzichtig, omdat er zich nog steeds mensen onder het ingestorte gebouw kunnen bevinden.

In een videoboodschap laat de burgemeester ook nog weten dat er veel hulp komt uit de omliggende gemeenten en de prive-sector. De getroffen bewoners zouden opvang kunnen krijgen in privé-woningen.

De buurtbewoners zijn uit voorzorg geëvacueerd en worden opgevangen op Campus Blairon.

De stad heeft intussen ook een infolijn geopend waarop alle betrokkenen terecht kunnen met hun vragen: 014/40.96.66.

Verschillende politici betuigen op sociale media alvast hun medeleven met de slachtoffers. Onder meer minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), MR-voorzitter Georges Louis-Bouchez,Vlaams parlementslid en Turnhoutenaar Hannes Anaf (Vooruit) en vice-premier Petra De Sutter (Groen) steken slachtoffers en hulpdiensten een hart onder riem.